SZEZONÉRTÉKELŐ: U11 Simbák-Gurszky Géza

Sikeres szezonjuk volt a Simbáknak

Dátum: 2020. márc. 25.Szezonértékelő sorozatunk következő csapata az U11 Simbák. Edzőjük, Gurszky Géza összegezte a 2019/2020-as szezont: 

Az OSE Simbák 2009-2010-ben született, az MKOSZ „Dobd a kosárba!”programjából az egyesületünkbe integrált gyerekekből áll, akik a lépcsőfokokat végigjárva (Ovikosár, Oroszlánfókák) kerültek az egyesület első számú U11-es csapatába. A jelenleg 15 főt számláló gárda már második évben végezheti edzéseit a sportcsarnokban, heti három alkalommal. A csapatból hét játékos az OSE U12-es csapatát is erősíti. Az edzéseken nagy létszámban vettek részt (90% feletti részvétel), és feladataikat nagy odafigyeléssel végezték. Az Országos Regionális Bajnokság keretein belül havonta (6 forduló), torna rendszerben játszottuk mérkőzéseinket. A gyerekek fejlődése fordulóról-fordulóra szemmel látható volt, és a korosztályukban kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. Az Országos Regionális Bajnokságban (28 csapat) eddig lejátszott 6 fordulóban veretlenül állnak az első helyen, nagy különbséggel előzve meg több kosárlabda akadémia korosztályos csapatait. Ezen kívül részt vettünk a megyei U11-es bajnokságban is, ahol 13 Komárom-Esztergom megyei csapat szintén torna rendszerben eddig három alkalommal mérte össze tudását. A megyei U11-es bajnokságot is veretlenül, nagy fölénnyel vezetik a Simbák. A sikeres munkát nagyban segítették a játékosok szülei, akik mindenben támogatták gyermekeiket és a csapatot, amit ezúton is köszönök nekik.

Sajnos a fennálló vírushelyzet miatt, az Országos Regionális Kenguru Bajnokság /U11/ a hatodik forduló után, a Komárom-Esztergom megyei U11-es bajnokság a negyedik (döntő) forduló előtt az MKOSZ döntése alapján befejeződött. Bízom benne, hogy a helyzet mihamarabb javulni fog és a csapatedzéseinket is folytatni tudjuk. Addig is a játékosoknak az OSE szakmai stábja lehetőséget biztosít az online digitális oktatási programban való részvételre.


u11simbk.jpg

Hozzászólások