U11 Simbák: Kár az első negyedért

Soproni Tigrisek "A" - OSE Simbák 58-42

Dátum: 2020. okt. 18.Soproni Tigrisek „A” – OSE Simbák 58-42 (18-4, 18-13, 10-11, 12-14)


Helyszín: Sopron, Belvárosi Sportcsarnok, 40 néző
Vezette: Wischy, Czinder
MKOSZ ellenőr: Szabadvári J.

OSE: Verbulecz Roland 15, Vasi Botond 7, Dimény Dániel –, Kluber Barnabás –, Krasznay Levente 3, Rosta Márton 1, Hernek Tamás 1, Varga Zsombor 13, Nagy Márk 1, Fekete Dávid 1

Edző: Gurszky Gergő
Másodedző: Gurszky Géza

Gurszky Gergő értékelése: „Nem sok pihenőnk volt a két meccs között, 20 perc alatt kellett rendeznünk a sorainkat. Nem indult jól a mérkőzés, a jóval frissebb házigazdák gyakorlatilag átrohantak rajtunk, míg mi még az első mérkőzés „sebeit” nyalogattuk. Semmilyen ellenállást nem tudtunk tanúsítani védekezésben, így komoly hátrányt szedtünk össze az első tíz percet követően. A második etapra már fel tudtuk magunkat szívni, de a Tigrisek pontosabbnak bizonyultak a gyűrű közelében, így a különbség tovább nőtt a félidőre. A meccs második felére megkerestük és fel is éltük az energiatartalékainkat, sikerült felkeményednünk a kellő szintre, érkeztek jó egyéni teljesítmények is, ezek azt eredményezték, hogy a második félidőt már megnyertük. A vereség ellenére büszke vagyok a srácokra, mert jól dolgoztak.”
„Kár az első negyedért, a második félidőben sikerült még egy kis erőt merítenünk, és annak ellenére, hogy mi már zsinórban a második meccsünket játszottuk, a soproni csapat tűnt ekkor fáradtabbnak, ezt kihasználva pedig tudtunk faragni a hátrányunkon, ami bíztató. Nagy volt a kontraszt a félidők között, de a különbség mindösszesen annyi volt, hogy az utolsó 20 percben már ott voltunk lábbal védekezésben, ezáltal pedig jóval több hibára tudtuk a hazai csapatot kényszeríteni. A lepattanókat nagyon rossz arányban szedtük végig a mérkőzésen. Hogy pozitívummal fejezzem be az értékelést, a teljes fordulót nézve, volt egy egészen kiváló egyéni teljesítmény is a csapatban, bátran, keményen és végig jól játszva stabilitást adott a csapatnak mindkét térfélen, és példát mutatott a többieknek, hogy így is lehet. Itt nem, de a hétfői edzésen ki fogom emelni az értékeléskor.”

Gurszky Gergő: „Tanuló forduló volt ez számunkra, és a következő két-három forduló is ehhez hasonlóan, még kizárólag a tanulás és a minél több fejlődés jegyében fog telni, az 5. fordulótól kezdődik majd a bajnokság pontgyűjtő szakasza. A hibákra, hiányosságokra kell elsősorban fókuszálnunk, és nagyon sokat kell még dolgoznunk, hogy ki tudjuk hozni a srácokból és a csapatból a maximumot, de jó úton járunk. A gyerekek munkabírása jó, fogékonyak, gyorsan fejlődnek, úgyhogy rendben leszünk! Büszke vagyok a gyerekekre, pozitív az összkép az első fordulót követően!”

Hozzászólások