SZEZONÉRTÉKELŐ: U14 - Gurszky Gergő

Edzőnk és a csapat két kapitánya is értékelt

Dátum: 2020. ápr. 01.U14-es alakulatunk a Nemzeti Serdülő Bajnokságban szerepelt a 2019/2020-as szezonban. Az évet Gurszky Gergő edző és a két csapatkapitány, Pap Levente és Németh Máté is értékelte:

Az idei, 2019/20-as szezonnak 17 serdülő korú játékossal vágtunk neki, tíz 2006-os születésű, azaz másodéves U14-es, illetve hét 2007-es születésű, elsőéves U14-es játékossal. A szezon első felében különböző okok miatt sajnos két játékos elkerült a csapattól, de még így is egy bőnek mondható 15 fős kerettel folyhatott a munka hétről-hétre. A tavalyi U14-es csapat (2005-2006-os születésűek) kiváló szereplése azt jelentette, hogy idén már az alapszakaszt is az észak-nyugati régió elit, azaz „A” csoportjában kezdtük szeptemberben. A bajnokság első szakaszában, a területi alapszakaszban is már mind a 6 meccsünk erős ellenfelek elleni, komoly téttel bíró összecsapások voltak. Mivel csak 7 csapat kvalifikálhatta magát ebből a régióból – ami talán az ország legerősebb és legkiegyensúlyozottabb régiója volt mindközül –, nem fért bele komolyabb kisiklás. 

Végül az Észak-Nyugati régióból a 6. helyen jutottunk be a Főtáblára, azaz az ország legjobb 32 csapata közé, ahol már 24 óra leforgása alatt kellett három mérkőzést játszanunk minden fordulóban, ami embert próbáló feladat, és komoly kihívás elé állította a csapatot. Decembertől egészen februárig azért harcoltunk az országos Főtáblán, hogy márciusra a – már nem Nyugatra és Keletre, hanem országos Felsőházra és Alsóházra kettéváló – 32 csapatos mezőny első felében lehessünk majd. A januári oroszlányi, és a februári budapesti Főtáblás fordulókban bravúrokat is bemutatva mindkétszer a csoportunk 2. helyén végeztünk, kiharcolva ezzel az országos Felsőházba, azaz a legjobb 16 csapat közé jutást! 
A következő komoly feladat még csak most jött volna, miszerint bent is kellett volna maradnunk ebben a mezőnyben, hogy aztán május végén a legjobb 16 csapat között valamelyik országos döntőben szerepelhessünk. Úgy gondolom, hogy az utolsó két fordulóban mutatott játékunk alapján a „B” döntő kiharcolására (országos 9-16. hely) reális esélyünk lett volna, de sajnos az élet közbeszólt, és az áprilisi forduló már nem kerül majd megrendezésre, ugyanis a jelenleg fennálló egészségügyi járványhelyzet miatt, az MKOSZ minden korosztályban, mindkét nemben, befejezetté nyilvánította az utánpótlás bajnokságokat is. Kénytelenek voltunk és vagyunk elszakadni a délutáni órákban otthont adó csarnokunktól is, és ki tudja meddig. Nagyon bízunk benne, hogy ez az állapot csak ideiglenes, és ha bár meccseket már nem is fogunk tudni játszani az idei kiírásban, minél előbb mehet majd tovább minden a régi kerékvágásban és folytathatjuk az edzésekeinket!

u14csapat.jpg

Az OSE U14-es csapatának tagjai: Cséri Máté, Diószegi Bálint, Estók Kristóf, Fehér István, Fetter Marcell, Kristyák Viktor, Kurucz Kristóf, Nagy Martin, Németh Máté, Pap Levente, Petrik Áron, Pintér Balázs, Pintér Szabolcs, Rieder Martin, Spindler Bertalan

A 2019/20-as szezonnal kapcsolatban az U14-es csapat két csapatkapitánya, Pap Levente és Németh Máté is kifejtette a véleményét:

Németh Máté: „Számomra ez egy nagyon eredményes év volt. Rövidtávú célok között tűztem ki, hogy először jussunk fel a Főtáblára. Küzdelmesen, de sikerült is. Szerintem B-döntőre is képes lett volna a csapat, de ezt sajnos nem tudjuk meg. Év elején, az első fordulókban még elég gyenge volt a közösségünk, sokan még nem is játszottunk együtt, nem voltunk olyan összetartóak. Edzéseken rengeteget gyakoroltunk, ez meghozta az eredményét. Szemmel látható volt a fejlődés mindenkinél, és ezzel együtt a társaságunk is egyre jobb lett. Már az alapszakasz végére nagybetűs csapat kovácsolódott belőlünk. Összességében ez egy fantasztikus szezon volt, fantasztikus edzővel, még akkor is, ha nem tudtuk végigjátszani. Hajrá OSE!”

Pap Levente: „Szeptemberben nagy kérdőjelekkel és reményekkel vágtunk neki az idei bajnokságnak, mert a tavalyi csapat országos 6. helyezése nagyon magasra tette a mércét. A szezon kezdeti szakaszában inkább egyénileg domináltunk, hiányzott még a fiatalabb játékosaink meccsrutinja. De eközben rengeteget edzettünk, gyakoroltunk, hogy a szezon második felére egy igazi CSAPATTÁ érjünk össze. A szezon végére nagyon erős baráti kötelék alakult ki mindenki között. Mindig hajtottuk egymást, mondhatni egy emberként küzdöttünk mindig. Mindenki nagyon sokat dolgozott a céljaink elérésében, Gurszky Gergő edzőnk is mindent megtett azért, hogy mindenkiből kihozza a maximumot. A sok munkának, kemény edzéseknek meglett az eredménye, hisz a bajnokság befejezetté nyilvánításáig ugyanazt az utat jártuk be, mint a tavalyi csapat, így az ország legjobb 16 csapata között végeztünk. Sajnálom, hogy így idő előtt vége lett, hisz úgy érzem, hogy akár meglepetést is okozhattunk volna. Köszönöm csapattársaimnak, edzőmnek, és mindenkinek aki segített minket az úton. Gratulálok ehhez a rendkívül sikeres és jó szezonhoz!”

Gurszky Gergő edző: „Elégedett vagyok a gyerekekkel, nagyon komoly, megsüvegelendő munkát végeztek a szezon során, és egy csodálatos közösség alakult ki, ami mindennél fontosabb. Sőt, számomra ez a legfontosabb, és erre is próbálom mindig helyezni a legfőbb hangsúlyt. A közös munka is sokkal könnyebb és gördülékenyebb egy ilyen összetartó közösségben, mint a miénk. A kialakult csapatkohézióra vagyok a legbüszkébb! Nagyon jó érzés (volt?) ezt a csapatot hétről-hétre terelgetni, irányítani a mindennapokban az edzéseken, és „háborúba” vezetni a hétvégéken. Úgy érzem hozzám nőttek a srácok, nagyon, úgyhogy nehéz időszak elé nézek, mert nem tudok most nekik edzéseket tartani, és fogalmam sincs, mikor edzhetünk újra. Egy viszont biztos, élveztem a közös munkánk minden egyes percét! Büszke vagyok a gyerekekre egytől-egyig, és köszönöm az egész éves munkájukat!”
„Végül, de nem utolsó sorban, szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a Szülők egész szezon során nyújtott támogatását is, ami példaértékű volt. Amikor közösségről beszélek, őket is beleértem természetesen, és nagyon komoly szerepük volt nekik is abban, hogy ilyen összetartó CSAPAT formálódott a szezon során, mindenben támogatták a gyerekeket és engem is, és ezért hálás vagyok! Nem beszélve arról az állandó szurkolói csapatról, akik távolságot nem ismerve, minden egyes fordulóra elkísértek minket, és plusz erőt adtak nekünk a lelátóról. Nélkülük nem lehetett volna ilyen a szezonunk, mert azért mégis csak az ország legjobb 16 csapata között szerepeltünk, amikor vége lett a szezonnak, ez pedig szép eredmény. Köszönöm! Köszönjük!! Továbbá szeretném megköszönni az edző kollégáimnak is a sok segítséget, munkát, és azt az időt, amit a játékosaimmal foglalkoztak, hogy minél többet fejlődjenek, és minél jobbak lehessenek. Megyünk tovább, mert még hol a vége, rengeteg munka vár még ránk! Hajrá OSE!!”

Hozzászólások