U14 Beszámoló 2018/19

Országos 6. hely és ami mögötte van

Dátum: 2019. júl. 18.A szezon elején a csapat előtt magasan volt a léc, hiszen az előző szezonban az OSE 2004-2005-ös születésű, U14 csapata a B döntőn (9-16 hely) az országos bajnokságban az előkelő 13. helyezést érte el. Idén a csapat célul a 32-es főtáblát és a legjobbak között, a legmerészebb álmokban vízionált „B” döntőt (9-16 hely) tűzte ki. A várakozást végül is a srácok magasan túlteljesítették, hiszen nagy akarással és sok munkával az „A” döntőbe kerültek és a debreceni 5 nap során 2 győzelemmel és 3 vereséggel a legjobb 8 között a 6. helyen végeztek az Országos Bajnokságban. Az oroszlányi kosárlabda utánpótlásban erre évtizedek óta nem volt példa.

A cél a szezon során az 1-1 elleni védekezés keménységének emelése, a letámadások hatékonysága, az egyéni felelősség felvállalása, az 1-2, 2-1, 2-3, 3-2, és 3-3 szituációk gyakorlása, és az egységes színes támadásvezetés, és egységes csapat kialakítása volt. Ősszel nagyon sok elemet kellett a helyére tenni, de lépésről lépésre haladt a csapat előre. A technikai és taktikai elemek március környékén a helyükre kerültek, így egy kemény nemzetközi tornán való hangolódással (Ostrava, Csehország) a csapat felkészülten, képességeihez képest a maximumon várta a bajnokság hajráját. Az edzések a nagycsarnokban voltak, és a labdás edzések mellett a stabilizációs, törzserősítő feladatok, és spinning edzések is jól segítették a munkát, és színesítették a játékosok felkészítését. A gyerekek közül Czermann Máté, Baliga Ákos és Árva-File Balázs is bekerült az Országos Nyugat válogatottba, Balázs pedig a nagyválogatottba (U14) is megkapta meghívóját. A srácok játszottak U16A és B csapatba is mind az országos mind a pest megyei bajnokságban, ami szintén segítette fejlődésüket. A csapat hetente 5 alkalommal edzett, sok estben szombaton is, ha ez szakmailag indokolt volt. Az U14 bajnokságban a fiúk 31 mérkőzést játszottak, és közben olyan patinás csapatokat sikerült két vállra fektetni, mint a Körmendi Törpördögök, Soproni Sportiskola, Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, Szolnoki Kosárlabda Akadémia, és a PVSK alakulata. A bajnokság mellett a gyerekek diákolimpián is országos döntőket (normál és 3x3) játszhattak. Voltak olyan játékosok (Árva-File, Németh, Pap, Baliga) is, akik 3 országos döntőn is szerepeltek így a szezonban, ami a maga nevében egyedülálló! Sok ilyen évre, és ilyen minőségű munkára van szüksége a játékosoknak a jövőben is.

Keret: Árva-File Balázs, Czermann Máté, Baliga Ákos, Szőke Miron, Ferenczi Roland, Farkasdi Bence, Kulcsár Ambrus, Hegedűs Milán, Szűr Balázs, Kacz Dániel, Pap Levente, Kristyák Viktor, Németh Máté, Diószegi Bálint, Fetter Marcell, Rosta Áron

Kláris Zoltán: „A bajnokság során az egyesület, a sportorvos és az erőnléti edzőm mindenben segítette munkámat, és nem szabad elfeledkeznünk a szülői közösségünkről sem, akik mindig mögöttünk álltak. A szezon során előírt szakmai munkát elvégeztük, és a várakozásokat a gyerekek pedig erősen túlteljesítették. Elmondhatatlanul büszke vagyok mindenkire, és megtisztelő számomra, hogy ezt a szezont együtt élhettük meg. Gratulálok srácok!!!"

Hozzászólások