U14 "A": Győzelem és 13. hely az Országos Bajnokságon

Szolnoki Sportcentrum U14 „A” – OSE Lions U14 „A” 66-87

Dátum: 2018. máj. 27.Szolnoki Sportcentrum U14 „A” – OSE Lions U14 „A” 66-87 (20-27, 14-20, 16-19, 16-21)


U14 „B” Döntő 3. mérkőzés
Helyszín: Pécs, Lauber Dezső Városi Sportcsarnok
Vezette: Tóth, Pál

OSE: Szőke -, Turbucz 1, Vasi 7, Ungvárai 8, Kicsák 25, Linczmaier 5, Árva-File 13, Mester 14, Szabadfi 11, Geiszt 3, Jánni -, Baliga -

Edző: Kláris Zoltán
Másodedző: Gurszky Gergő

Az OSE számára a torna utolsó mérkőzése a becsületről és a 13. hely megszerzéséről szólt. Két hasonló kaliberű csapat állt fel egymással szemben a feldobásnál, de a feldobást követően nem a játéké volt a főszerep. Az ellenfél edzője egy korábbi nézeteltérés miatt összetűzésbe keveredett a játékvezetőkkel, így az 5. perc környékén a kiállítás sorsára jutott. Ezt követően 20-25 percig állt a játék, majd az öltözőből visszatérő szolnoki fiatalok folytatták a játékot úgy, hogy edzőjük a lelátóról telefonon irányította őket. Az OSE fiataljai értetlenül álltak a szituáció előtt, de igyekeztek függetleníteni magukat az eseményektől és csak a játékkal foglalkozni, de ez a közjáték után nem volt egyszerű.

A gyerekek egyenletes teljesítményt nyújtottak végig és Kicsák vezetésével pontról-pontra léptek el az ellenféltől. Árva-File kisebb sérülése, a szezon és a torna fáradtsága a végén már látszódott a gyerekeken, de szívből még sikerült rátenni egy lapáttal, így nem volt kérdéses a mérkőzés kimenetele. Az OSE fiataljai győztek, rengeteg Akadémiát és első osztályú csapatot megelőzve az előkelő 13. helyen fejezték be a bajnokságot.

Kláris Zoltán: „Nagyon büszke vagyok a srácokra, hiszen egész szezonban lenyűgözően teljesítettek. Minden csapatot egész évben letámadtunk, mindenki ellen bátran és színesen játszottunk, úgy, ahogy én azt a csapataimtól, illetve az OSE játékosaitól szívesen látom. Teljesítményünk értékét tovább növeli, hogy egy nagyon erős nyugatról kerültünk tovább, és a 16 között is 8 nyugati, 4 fővárosi, és 4 keleti csapat található. A bajnok Soprontól és a 2. Vasastól is 15 ponton belül kaptunk ki, így azt gondolom érdemes lesz ezekre a srácokra a jövőben is odafigyelni. Ami a mérkőzést illeti nagyon szomorú vagyok, mert egy országos döntőn ilyen szituációk egyszerűen nem történhetnek meg. A felnőtt világ ezen szegmense egy fiatal játékosra nem tartozik, értelmezését pedig nem várhatjuk el tőle, viszont következményei vastagon érintik. Nagyon remélem, hogy hasonló szituációval a jövőben nem találkozom majd utánpótlás mérkőzésen, és a játék elsősorban a gyerekekről szól majd. A mérkőzés ettől függetlenül rendben volt, és az egész szezon során jól teljesítettünk. Nagyon büszke vagyok a fiúkra és megtisztelő volt dolgozni velük az évad során! Gratulálok gyerekek! Hajrá OSE!"

Hozzászólások