U14: Vér és verejték, pécsi győzelemmel

NKA Pécs "A" - OSE Lions U14 90-72

Dátum: 2019. dec. 14.Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs/A – OSE Lions 90-72 (20-14, 32-24, 20-14, 18-20)


Helyszín: Pécs, NKA Sportcsarnok, 60 néző (15 oroszlányi)
Vezette: dr. Szakács, Farkas
MKOSZ ell.: Parádi Péter

OSE: Rieder 8, Kristyák 3/3, Pap 29/12, Cséri 4, Petrik –, Németh 6, Nagy 4, Fetter 8, Spindler –, Fehér –, Diószegi 8, Pintér Sz. 2

Edző: Gurszky Gergő

Sajnos a második negyed legelejét nagyon elszúrtuk, egymás után hoztuk a rossz döntéseket, amivel tálcán kínáltuk a pécsieknek a lehetőséget, hogy egy komolyabb előnyt kiépítve ellépjenek tőlünk a félidőre. Ezt követően már hellyel-közzel rendben voltunk, de nem játszottunk közel sem olyan jól, mint délelőtt. A meccs második 20 percében már teljes mértékben meccsben voltunk velük, de a 2. negyedbeli rövidzárlat előtt és után is. A mérkőzés derekán kezdett átcsapni az összecsapás egy háborúba, sportszerű keretek között folyt a játék, de pokróc kemény volt mindkét csapat. A 2. negyed végén először Némethet veszítettük el, sajnos a teljes második félidőre, miután rosszul fogott talajt egy faultot követően, majd Diószegi dőlt ki a sorból és kellett kb. 5 percig ápolni, amíg elállították a vérzést. A második félidőre Petriket is elveszítettük, aki pedig rosszul lett, így fel volt adva rendesen a lecke. Mindezek ellenére szépen álltuk a sarat végig, megküzdöttünk az ellenféllel, az elemekkel, és néha, a meccs bizonyos részeiben saját magunkkal is. Hasznos mérkőzés volt, kis hiányérzettel bennem így a végén, mert képesek vagyunk ennél jóval jobban, és kevesebb hibával is játszani, amivel még komolyabb ellenállásra tudtuk volna őket késztetni, és szoros meccset játszani, annak ellenére is, hogy a meccs során kieső játékosaink hiányát igencsak megéreztük.

u14_2.jpg

A meccs krónikájához tartozik még, hogy nagyon elhúzódott az összecsapás egy komoly sérülés miatt, amikor egy pécsi játékos a lepattanóért folyó harcban a levegőben ütközött saját csapattársával és nagyon nagyot esett. Sajnos őt rögzítő sínbe téve, hordágyon vitték le a pályáról. Kb. 20 percig állt a játék, 7-8 perc volt ekkor hátra a mérkőzésből. A kényszerszünetet követően nekünk sikerült magasabb fordulatszámra kapcsolnunk, és 3 perc alatt megfeleztük a különbséget, 11 pontra zárkóztunk fel. Itt pukkadt ki a lufi, ezt követően rendezte a sorokat a hazai csapat, és újfent megrázták magukat, amit már nem tudtunk lereagálni, így végül 18 ponttal győztek a pécsiek. Gratulálok nekik, megérdemelten nyertek. Ami minket illet, az eladott labdák lehetetlenítették el ezúttal a dolgunkat abban, hogy szoros meccset játszunk velük. Újabb tanulságos meccs volt, kellenek az ilyenek, nagyon is. Tanulunk a hibáinkból, és remélem, hogy fogunk még velük találkozni a jövőben, ahol visszavághatunk. Küzdöttünk most is becsülettel, de nem sikerült a bravúr. Most pihenünk egyet, holnap reggel fontos meccs vár ránk a Vasas ellen, amit szeretnénk megnyerni.

u14_4.jpeg

Gurszky Gergő: „Végül a legfontosabb, a csapatom nevében szeretnék mielőbbi felépülést kívánni a mérkőzés során súlyosnak tűnő sérülést szenvedő Simon Leventének, a pécsi csapat játékosának! Reméljük nincs komolyabb baj, jobbulást Levente!”

Hozzászólások