U14„A”: Ha egy üzlet beindul

KASI Delfinek „A” – OSE Lions „A” 78-109

Dátum: 2021. jan. 09.KASI Delfinek „A” – OSE Lions „A” 78-109 (19-35, 32-24, 12-25, 15-25)


Helyszín: Oroszlány, Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok, zárt kapus
Vezette: Novák, Fazekas
MKOSZ ellenőr: Gecsei F.

OSE: Czermann 7/3, Pintér B. 13, Kaiser 20, Kostyál –, Cséri 24, Kurucz 2, Borbáth –, Fehér 12, Bánhidai 3/3, Pap 26, Vorsléger 2, Manner –

Vezetőedző: Gurszky Gergő
Másodedző: Ungvárai Béla

kasi_delfinek-ose1.jpg
kasi_delfinek-ose2.jpg
Gurszky Gergő: „Megnéztük az első meccsüket az Atomerőmű ellen, úgyhogy tudtuk, hogy mire számíthatunk tőlük, mik az erősségeik és gyengeségeik. Nehéz meccsre számítottunk és nem is volt másképp. Az előző mérkőzéshez hasonlóan tekintélyt parancsolóan kezdtünk és komolynak számító előnyt építettünk ki az első negyed végére. A második játékrészt kicsit dekoncentráltan kezdtük, sokat hibáztunk, amit a kaposvári csapat annak rendje és módja szerint meg is büntetett, megfelezve ezzel a két csapat közti különbséget a nagyszünetre. Nagy kérdés volt a félidőben, hogy melyik irányba indul majd el a mérkőzés a folytatásban, ezért a szünetben rendeznünk kellett a sorainkat. Olyan fordulatszámon dolgoztunk a fordulást követően, amivel a somogy megyei csapat nem tudott mit kezdeni. Minden téren feljavult a játékunk, a Kaposvár pedig elfáradt, ami végül egy izzadságszagú, de magabiztos győzelmet eredményezett. Nem tükrözi a mérkőzés nehézségét a végeredmény.”
„Habár a nap második mérkőzése volt már, próbáltunk végig jó ritmusban, nagy energiákat mozgósítva, gyors kosárlabdát játszani, amit hellyel-közzel sikerült is megtennünk, a rengeteg fault és ennek következtében dobott rengeteg büntető viszont egy kicsit vontatottá tette a meccset. Nyilván ez a játékstílusunk velejárója is, de ezen a jövőben dolgoznunk kell majd sokat, hogy ne essünk át a ló túloldalára, mint ma, hiszen komoly faultgondokkal kellett megküzdenünk a második félidőben, de megoldotta a csapat ezt is. Ezúttal már nem volt olyan gördülékeny a játékunk az előbb említett okok miatt, de ennek ellenére is elégedett vagyok a csapatom teljesítményével. Aminek nagyon örülök, hogy kezdjük megtalálni az egyensúlyt a periméter játékunk és a mélységi játékunk között, egyre többször használjuk a centereinket a palánk alatt, ez jó, mert sokat gyakoroljuk az edzéseken. Újabb győzelem, újabb 100 pont fölötti meccs, újra nagybetűs CSAPAT, kiváló egyéni teljesítményekkel.”
„Czermann Zéti védők közötti „kígyózása” és dudaszó előtt elengedett meccsvégi félpályás 3 pontosa tette fel a pontot az i-re a mai napon. Akármennyire is erőltetem meg az agyamat, nem nagyon emlékszem ehhez foghatóra, pláne nem utánpótlás szinten. Maradjunk annyiban, hogy párszor visszanéztem… :) Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, de a meccset követően ismét felhívtam a srácok figyelmét arra, hogy habár nem játszottunk most sem rosszul, de még a közelében sem vagyunk annak a szintnek, amire szeretném, hogy eljussunk, úgyhogy örüljünk a győzelemnek, de egy pillanatig se elégedjünk meg azzal, amink most van. Ez a legfőbb üzenet. Azt már többször említettem korábban, hogy óriási potenciál van a csapatban, és nyugodtan kijelenthetem a játékosaim nevében is – mert látom őket nap mint nap dolgozni –, hogy addig nem nyugszunk, amíg ki nem hozzuk ezt magunkból. Ez a cél, és a mai két meccs szerintem azt mutatja, hogy jó úton haladunk. Holnap reggel jön az Atomerőmű elleni meccs, szeretnénk hibátlanok maradni és úgy megnyerni a csoportot!”

Hozzászólások