U14"A": Nem voltunk egy súlycsoportban

Dávid Kornél KA Alligators - OSE Lions U14 "A" 107-47

Dátum: 2020. okt. 03.



Dávid Kornél KA „A” – OSE Lions „A” 107-47 (29-11, 32-19, 26-6, 20-11)


Helyszín: Székesfehérvár, MKOSZ Edzőcsarnok, zárt kapus
Vezette: Szőcs, Tóth
MKOSZ ellenőr: Egri T.

OSE: Czermann 2, Pintér B. 2, Kaiser 9, Cséri 8, Kurucz –, Borbáth –, Fehér 8, Pintér Sz. 4, Pap 9, Vorsléger 3, Diószegi –, Manner 2

Vezetőedző: Gurszky Gergő
Másodedző: Ungvárai Béla

Gurszky Gergő értékelése: „A forduló döntőjét az első meccsen nagyon sima meccsen győzelmet arató Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia növendékei ellen játszottuk. Nem voltunk egy súlycsoportban a DKKA-val, akik kétségkívül a régió egyik legjobb csapata, csupa 2007-es születésű játékossal. Jól látszódott, hogy egy évvel előttünk járnak, mind fizikálisan, mind képzésben, amit csak rövid ideig, körülbelül 5 percig tudtunk kompenzálni. Nem tágítottunk az elveinktől az előbb említett dolgok ellenére sem, gyakoroltunk tovább, egész pályán letámadtuk mi is végig őket, úgyhogy egy jó iramú meccs kerekedett ki belőle, ahol mi húztuk a rövidebbet. Nem bírtuk tartani velük a lépést, semmilyen szinten, és fizikálisan felőröltek minket. Lehetett volna kisebb is a különbség, ha taktikát váltunk, lassítjuk a játékot, nem cserélünk annyit, meg hasonlók, de nem érdekelt, fontosabb volt, hogy ragaszkodjunk ahhoz, amit hét közben az edzéseken is sulykolok, és hogy mindenki megfelelő játékperchez jusson. A csapdázó letámadásuk ellen sokáig szépen ki tudtuk hozni a labdákat, ameddig el nem fáradtunk, utána már folyamatosan nyílt az olló a meccs végéig.”

Gurszky Gergő: „Gratulálok a fehérváriaknak a győzelemhez! Sajnálom, hogy zárt kapusak voltak a mérkőzéseink, de ebben a szituációban úgy gondolom, hogy teljes mértékben megérthető a rendező egyesület álláspontja, hiszen az első továbbra is az egészség! Mindenképpen szeretném még megemlíteni, hogy mind a négy, szeptemberben a kerethez csatlakozó móri játékosunk bemutatkozott a csapatban a hétvégén, és meg kell dicsérnem őket, mert nagyon bátran és harcosan játszottak, sokat tudtak hozzátenni már az első alkalommal a csapat teljesítményéhez. Megfelelő ütemben zajlik a beilleszkedésük. Úgyhogy összességébe véve pozitív az összkép a fordulót követően. Megtettük az első lépést a Főtáblára kerülés felé! Megyünk tovább!”

Hozzászólások