U14"A": Jó védekezéssel győzelem az idénynyitón

OSE Lions U14 "A" - VUKE "A" 91-44

Dátum: 2020. okt. 03.OSE Lions „A” – VUKE-Veszprém „A” 91-44 (27-8, 27-6, 25-13, 12-17) 


Helyszín: Székesfehérvár, MKOSZ Edzőcsarnok, zárt kapus
Vezette: Koller, Erős
MKOSZ ellenőr: Egri T.

OSE: Czermann 13, Pintér B. 11, Kaiser 15, Kostyál 4, Cséri 17, Kurucz –, Borbáth 5, Fehér 7, Pintér Sz. 4, Pap 11, Horváth 4, Bíró –

Vezetőedző: Gurszky Gergő
Másodedző: Ungvárai Béla

Gurszky Gergő értékelése: „Március óta először játszottunk tétmérkőzést. Sok kérdés megfogalmazódott bennem az első forduló előtt, hogy vajon az új U14-es csapatunknak mennyi időre lesz majd szüksége ahhoz, hogy felvegye az általam elvárt fordulatszámot, és hogy kezdjen azonosulni az elveinkkel, ezzel az új rendszerrel, illetve hogy a hosszú meccs nélküli időszak mit fog majd eredményezni, főleg a fejekben. Kulcs fontosságú ilyenkor, hogy milyen a visszatérés, éppen ezért a gyerekek is, és én is sokkal felfokozottabb állapotban vártam a mérkőzést.”
„A tavaszi karanténidőszak utántól – amikor már ismét pattoghatott a labda –, majd az új szezonra való nyári felkészüléstől kezdve is végig azt láttam a srácokon, hogy megvan bennük a kellő elszántság és akarat, végig motiváltan és nagy munkabírással dolgoztak és dolgoznak, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobban fel tudjunk készülni a rajtra és az összes előttünk álló feladatra. Nagyon vártuk már az első fordulót, ez látszott mindenkin, és ezt aztán a mérkőzésen meg is tudtuk mutatni.”
„Őszintén megmondva, amennyire kaotikus volt az elmúlt 2-3 héten a felkészülésünk, leginkább a betegségek miatt, várakozáson felül teljesített a csapat, sokkal többet láttam viszont az edzésen gyakoroltakból, mint amit előzetesen vártam, és ennek örültem. Helyenként egész jól játszottunk, az agresszivitásunk és a védekezésünk pedig kifejezetten tetszett a mérkőzés bizonyos szakaszaiban. Ezzel a fajta mentalitással pillanatok alatt el tudtuk tüntetni az alkati és fizikális különbségeket, amik a két csapat között voltak a Veszprém javára. Bíztató a jövőre nézve, hogy két hasonló negyedet produkáltunk az első félidőben, köszönhetően a jó védekezésünknek.” 

Gurszky Gergő: „Nyilván meglátszódott a sok kihagyás, de melyik csapaton nem látszódna ez meg egy 7 hónapos meccsmentes időszak után?! Rendben voltunk. Két dolog nem tetszett, az egyik, hogy nagyon sok ziccert rontottunk, a másik pedig, hogy 25 percig bírtuk csak szuflával. Alapjába véve nincs ezzel komolyabb bajom, most még, mert még nagyon az elején járunk, de erre mindenképpen fókuszálnunk kell, mert a nálunk erősebb csapatok ellen csak akkor lesz érdemi esélyünk bármiféle bravúrra, ha ezt a fajta játékstílust 40 percen keresztül toljuk. Ígéretes kezdés volt, de tudjuk, hogy még nagyon sokat kell fejlődnünk, próbálunk türelmesen építkezni, és hétről-hétre erősebb csapat lenni. Ami most a legfontosabb volt, hogy volt stílusunk, látszott, hogy mit akarunk, amit hellyel-közzel meg is tudtuk valósítani, és most ez a legfontosabb, ezt kell folytatnunk. Gratulálok a gyerekeknek a sikeres szezonkezdethez!”

Hozzászólások