SZEZONÉRTÉKELŐ: U16 "A"- Kláris Zoltán

Nemzetközi tornán és a kiemelt bajnokságban szerepelt csapatunk

Dátum: 2020. ápr. 03.Az U16 csapat nagyon készült arra a nyáron, hogy az országos bajnokságon a selejtezőket esetleg sikerrel véve, egyből a kiemelt (legjobb 16) bajnokságban kezdjen, de a csapaton kívül álló okok miatt az országos bajnokságban regionális szinten kezdte meg a küzdelmeket. Ősszel a legjobb 16 csapat mögött 100 alakulatból csak 4-nek adatott meg januárban, hogy felkapaszkodjon a legjobbak közé, és a srácok fogadkoztak, hogy ők szeretnének a legjobbak között játszani. Az alapszakaszban, az Észak-nyugati csoportban az OSE, az ALBA „A”, a Körmend, a SZOSI”B” és a Veszprém után a DKKA”B”csapatát is oda-vissza verte, így ellenfeleinek átlagban 102 pontot dobva és 48 pontot kapva veretlenül nyerte meg csoportját. 

Ezt követően a kiemelt bajnokságba jutásért a NKA Pécs”B” csapatát gyűrte le két mérkőzés alapján, így februárban jogot formált arra, hogy a legjobbak között szerepeljen. A bajnokság mellett októberben és februárban, az Európai kupasorozatban, az EYBL-ben szerepeltek a gyerekek, és a 9 csapatos nemzetközi csoportban. A fiatalok a román, szerb, szlovén, bosnyák, bulgár, magyar, olasz elit csapatok ellen nagyszerűen helytálltak, és hazai környezetben a regnáló román és bosnyák bajnokot sikerült is két vállra fektetni. Az esemény óriási dolog volt az OSE és a város életében, hiszen oroszlányi utánpótláscsapat most szerepelt először nemzetközi kupasorozatban és rendezőként 8 csapatot fogadva, vendéglátóként is helytállt az oroszlányi 4 nap során. Az EYBL-t követően a kiemelt magyar bajnokságban egy kalkulálható hullámvölgy miatt az első 4 mérkőzés nem sikerült a legjobban, és ezt követően sajnos a bajnokságnak vége szakadt. A csapatból Ungvárai, Szabadfi, Baliga, Mester és Vasi az U18 csapatban, Linczmaier, Polónyi, Kicsák a felnőtt NB II-es csapatba is feljátszottak. Kulcsár, Czermann, Farkasdi, Ferenczi, Turbucz az U16 A csapaton kívül a pest megyei bajnokságban, az U16 B csapatban is játszott, míg Pap az U14 csapat vezéreként játszott fel. Összességében a csapat oroszlányi sporttörténelmet írva, kilépett a nemzetközi szintérre, és a bajnokságban a szezon végén az Országos B döntőben a 9. helyért szállhatott volna harcba, de a kialakult helyzet miatt ez már csak keserédes történelem. 

u16a.jpg

Kláris Zoltán: „A nyáron Jánni Andriska mellett, aki Győrbe ment tanulni, csapatunk oszlopa, korosztályos válogatott játékosunk Árva-File Balázs Pécsre távozott, így a kérdés elsősorban az volt, hogy a változások ellenére, alacsony szerkezettel meg tudunk e felelni a saját magunknak állított elvárásoknak. A kitűzött éves szakmai célokat csak részben értük el, hiszen egy védekezési formula és pár apróság még hiányzott a repertoárból, amit a hátralévő időben szerettem volna pótolni, de erre sajnos csak nyáron lesz lehetőségünk. Tartogatott újdonságot a szezon, hiszen az EYBL belépésével fizikailag és mentálisan is szinte az egész szezonban toppon kellett lennünk és arra is kellet figyelnünk, hogy a bajnokságba ne kapjunk ki ősszel, mert be akartunk jutni a legjobbak közé. Az EYBL mindenki számára nagy élmény volt és Oroszlányon közel 200 ember előtt, szurkolás közepette nyerni a Nemzetközi kupában örök emlék marad mindenkinek. Az alapszakaszban egy Körmendet és egy Albát is 2 alkalommal tudtuk két vállra fektetni, úgy, hogy az egész szezonban szinte minden mérkőzésen pályára küldtem mindenkit. Év végén „B” döntőt játszottunk volna az Országos Bajnokságban, helytálltunk az EYBL 9 mérkőzésén és 2 játékosunkat is behívták a korosztályos válogatottba. A gyerekekre egy szavam sem lehet, hiszen nem volt olyan hét, amikor nem edzettünk volna legalább 5 alkalommal és a szombat reggelek, illetve néha a vasárnapok délutánok is hatékonyan teltek. Kicsák minden héten Győrből igyekezett haza, Ferenczi, Farkasdi és Ungvárai Mórról, míg Geiszt Környéről ingázott nap nap után, de a Tatabányán tanuló fiúknak sem volt könnyű menet az év. Lett volna még min csiszolni, és volt még hiányosságunk bőven, de idén is sikerült egy olyan tökös csapatot kialakítani, akinek ha hirtelen pluszba betettem mozgást, csak annyit kérdeztek: Hányra kell jönni Zolibá? A csonka befejezés ellenére is azt gondolom, hogy a pohár majdnem tele. Köszönöm az edzők közül elsősorban Gézának, Gergőnek, Milónak, Kekének és Robinak a csapatmunkát, és a segítséget. Megemlíteném, hogy le a kalappal az irodától a takarítónőkön át mindenki előtt, akire a nemzetközi és kiemelt bajnokság végett némi plussz teher hárult, megemlítve, hogy az EYBL szervezésért és a bátor játékunkért nagy elismerést és tiszteletet kaptunk mindenkitől. A gyerekeket kicsit sajnálom, mert most jött volna a szezon kellemesebb és vidámabb része, amit megérdemeltek volna, hiszen sokat sanyargattam őket, de ez sajnos így alakult. Nagyon büszke vagyok minden játékosomra, és kívánok további sikereket számukra mind az élet mind a sport területén egyaránt! Gratulálok srácok, munka volt!”

Szabadfi Márk: „Miután a regionális bajnokságból veretlenül sikerült feljutni a kiemelt bajnokságba, tudta a csapat,  hogy nem lesz könnyű és sajnos az első pár meccsünkön nem sikerült nyerni, de a csapat szorgalmasan dolgozott tovább. Ennek eredménye az EYBL 2. fordulóján mutatkozott meg, ahol 4/2 meccset sikerült megnyerni két jó csapat ellen. Ahogy közeledett a szezon vége, egyre inkább kezdtünk csapat lenni és jó érzés volt ennek az alakulatnak a tagja lenni. Nekem személy szerint a szezon végére kezdett összeállni a játékom, főleg dobás terén és csapatjátékban. Nagy élmény volt ez a szezon és kár, hogy ilyen hamar kellett véget érnie."

u16aeybl.jpg

Hozzászólások