U16"A": Kiérdemelt első vonal. A selejtezőt követően az OSE Lions U16/A az első osztályban folytatja

3 mérkőzést is játszott alakulatunk

Dátum: 2020. okt. 03.Az ország legjobb csapatai a hétvégén azért küzdöttek, hogy bejussanak a bajnokság első vonalába. Az elmúlt évek eredményei és a selejtező első köre után a csapatokat négyes csoportokba osztották, amelynek első 2 helye továbbjutást ígért. Az oroszlányi fiatalok a Jászberénnyel, a Kiss Lenke Akadémiával, és a pécsi akadémiai csapattal került szembe a Pécsen megrendezett selejtezőben. Fetter betegség, Kulcsár pedig sérülés miatt hiányzott, de a keret többi tagja felkészülten és optimistán várta a hétvégét. A forduló pikantériája, hogy a Nemzeti Akadémia csapatában 3 OSE nevelésű játékos (Árva-File, Papp, Rieder) is helyet kapott, így érdekes hétvégére volt kilátás.

OSE Lions U16/A-Lehel Kosársuli 75-60 (22-17, 13-16, 21-12, 19-15)


OSE: Baliga 10, Németh 7/3, Czermann 16, Farkasdi 8, Diószegi 10
Csere: Ferenczi 9, Szűr 6, Szőke 2, Hegedűs 3/3, Kristyák 4, Kacz

Edző: Kláris Zoltán
Másodedző: Szabadfi Gergő

Kláris Zoltán: „Nagyon puhán, bátortalanul kezdtünk. A felelősséget mindenki csak tologatta a másikra, és ahelyett, hogy a betömörülő védelmüket kidobtuk volna, saját magunkat sodortuk kellemetlen helyzetbe. A 2. félidőben rendeztük a sorokat, de ez a győzelem túl sok felesleges energiát emésztett fel, ami a későbbiek során visszaüthet."

Kiss Lenke Kosárlabda Akadémia - OSE Lions U16/A 62-78 (23-21, 14-25, 12-16, 13-16)


OSE: Baliga 22/3, Németh 8/6, Czermann 20/3, Farkasdi 4, Diószegi 7
Csere: Kristyák 9/3, Szűr 6, Ferenczi 2, Kacz, Hegedűs, Szőke

Edző: Kláris Zoltán
Másodedző: Szabadfi Gergő

Kláris Zoltán: „Tudtuk, hogy ez a mérkőzés dönt majd a felsőházi tagságunkról, de az elején itt sem tűntünk meggyőzőnek. Czermann a hátán vitte a csapatot, mezőnyben rengeteget melóztunk, és a végére Baliga is megérkezett, így igazi csapatmunkával hoztuk a mérkőzést szimpatikusan játszó és nagyot küzdő ellenfelünkkel szemben. Ki kell emelnem Kristyákot, aki a legjobbkor lépett elő nyerő emberré, de hát a csapat itt kezdődik. Kis közösségem ezer sebből vérzik, és mégis megint megmutatták, amiért jár nekik a dicséret. Eldőlt, hogy jövő héttől a legjobbak között folytatjuk. Jár a srácoknak a kalapemelés."

OSE Lions U16/A-NKA Pécs 39-90 (7-17, 11-27, 7-24, 14-22)


OSE: Baliga 2 Németh 3/3 Kristyák 10, Czermann 10, Diószegi
Csere: Farkasdi , Ferenczi 4, Hegedűs 2, Szűr 3, Kacz, Szőke 

Edző: Kláris Zoltán
Másodedző: Szabadfi Gergő

Kláris Zoltán: „Másik két ellenfelünket a pécsi csapat nagyon megverte, így az elsőszámú cél az volt, hogy végig látszódjon, és érződjön, kik vagyunk, és hozzuk ki a legtöbbet a mérkőzésből. Nagyon nagy energiákat mozgósítottunk, ami a tisztes helytállásra elég volt, de másban nem reménykedhettünk. A védőtérfélen felvettük a versenyt, de sajnos a gyors magas emberek által labdavezetésből indított leindításokkal nem tudtunk mit csinálni, és az ebből kapott 40 pont megpecsételte sorsunkat. Kemények voltunk, több lepattanót szedtünk, ami dicséretes, de egy jobb csapattal, erősebb keret ellen játszottunk. Kár volt az utolsó 2 percért, mert a 10 ponttal kisebb különbség reálisabb lett volna. Csapatomra nagyon büszke vagyok. Czermann és Baliga mellé Németh, Szűr, Diószegi és Kristyák minden mérkőzésen stabilitást hozott, de a többiekben még mindig sok van, így Fetterrel és Kulcsárral kiegészülve pár csapatnak tudunk majd meglepetést okozni az első vonalban. A játékvezetés mindhárom mérkőzésünkön nagyon jó volt, és remélem sokszor találkozunk ezzel a szinttel a szezonban. Kár lenne tagadni, hogy nagyon fájdalmasan érint Leventét, Balázst és Martint a túloldalon látni, de örülök annak, hogy jól teljesítettek, teljesítenek. Ha ideveszem Jánni Ákoskát, aki a DKKA vezére kimondható, hogy ez a generációban sok lehetőség van. Az, hogy így is bejutottunk a legjobbak közé játékosaim, szüleik, és munkánk erejét mutatja, amire nagyon büszkék vagyunk. Köszönünk mindent a minket elkísérő szülőknek, és gratulálok még egyszer kis közösségünknek az első osztályhoz. Kiérdemeltük."

Hozzászólások