U16: Nemzeti Fiú Kadett Kiemelt Bajnokság, "B" Döntő: Első nap vereség

Budaörsi DSE-Graphax - OSE Lions U16 80 - 49

Dátum: 2016. máj. 13.Budaörs DSE Graphax - OSE LIONS 80-49 (20-10, 18-9, 23-14, 19-16)


Helyszín: Budaörs

Vezette: Matics, Molnár

OSE: Pap 1, Varga 7, Szeglet 7, Borsi 13, Bogatin 12

Csere: Bodnár 4, Kostyál 3/3, Galló 2, Oláh, Tatai-Szűcs, Novák, Jakab

Edző: Kláris Zoltán

Az országos „B” döntőn a 9-16. hely eldöntése volt a tét. Az oroszlányi fiatalok a három nap során 3 mérkőzésen döntik el a helyezések sorrendjét a házigazda Budaörs otthonában. Az OSE játékosainak Körmend, Békés, Zalaegerszeg, a MAFC, Pécs, és az MTK legjobb fiatal játékosaival kell megküzdenie a hétvégén, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

Az első napon a házigazda budaörsi csapat várt ránk. Az ellenfél nagyon magas szerkezetű, agresszívan kosárlabdázó csapat benyomását keltette az első perctől kezdve, ami nem sok jót tartogatott Bogatinéknak. 

Az első negyedben Pap bátortalan játéka, és a gyenge dobószázalék meghatározta a játék képét. A 2. játékrészben sem jutott túl sok hely a támadásokra, ráadásul 2. szándékból nagyon sok kosarat kapott az OSE. 

A 3. negyedben a gyenge dobóteljesítmény állandó tényezővé vált, majd Bogtatin és Bodnár kiválásával még nehezebb helyzetbe kerültek Jakabék. A záró játékrészben valamit megmutatott a csapat valós tudásából, de a magasabb szerkezetű és jól felkészült hazaiak győzelme teljesen megérdemelt volt.


Kláris Zoltán: „Tudomásul kell venni, hogy ezen a szinten már csak jegenyékkel felálló, magas szerkezetű csapatokkal fogunk találkozni, akik ellen csak akkor tudunk hatékonyan fellépni, ha büntető, és kinti dobások terén jól teljesítünk. Lepattanók terén borítékolható volt a nagy eltérés, de a 16/1-es kinti mutatóval és az 50%-os büntetőzéssel nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. A csapat ment akart, de ez ma ennyire volt elég. A ZTE meglepetés veresége nehéz helyzetbe hozott minket, mert szombaton így nagyobb erőpróba vár ránk a zalaegerszegi csapat ellen, mint a mai volt. A csapat nevében gratulálunk a felnőtteknek a bajnoki döntőbe kerüléshez!!! Hajrá OSE!!!”

Hozzászólások