U18: 10/9 és lehetőség az első osztályú, kiemelt bajnokságra

Soproni Tigrisek - OSE Lions U18 59-63

Dátum: 2017. dec. 14.Soproni Tigrisek-OSE Lions U18 59-63 (21-13, 12-18, 18-15, 8-17)


Helyszín: Sopron
Vezette: Budasits, Buzai

OSE: Pap 9/3, Varga 17/6, Jakab 4, Tatai-Szűcs 12, Bogatin 17
Csere: Galló 4, Oláh, Tamás V., Tamás B., Ács

Edző: Kláris Zoltán
Másodedző: Milivoj Dokmanovic

Mivel a csapat kikapott Győrben, Bogatinéknak egy választásuk maradt a továbbjutásra, hogy a Soproni Tigrisek csapatát idegenben is legyőzzék. A mérkőzésre már a sérüléséből felépülő Galló is vállalta a játékot, így némi pozitív töltettel várták az oroszlányiak a mérkőzést. 

Sajnos az eleje nem indult jól. Vargáék görcsösen, a Tigrisek pedig hatékonyan kezdték a mérkőzést. A csapat tompának tűnt, és a plafonról lelógó háló sem kedvezett a játéknak, amelyben csak Papnak 5 kinti dobása akadt el. A 2. negyedben kicsit több volt a tűz, Galló energikus játékának és az egységes csapatjátéknak köszönhetően feljebb kapaszkodtak az oroszlánok. 

Többen végig keresték magukat a pályán, amelyben Bogatin járt az élen, és ennek következményeképpen a 3. negyedben sajnos a kipontozódás sorsára jutott. Ebben a helyzetben és -7 pontnál viszont a csapat óriási hajrába kezdett, védekezésváltásának és hatalmas szívének köszönhetően pontról pontra dolgozta le hátrányát. A végjátékban elsősorban Varga hatékonyságának és Tatai-Szűcs végig stabil játékának köszönhetően a csapat 3 perccel a vége előtt fordított. Az utolsó negyedben Jakabék csupán 8 pontot engedélyeztek a hazaiaknak és huszáros hajrával megnyerték ezt az öldöklő csatát. A továbbiakban osztályozó mérkőzésen a csapat a Körmend vagy a Soproni Sportiskola legjobbjaival találkozik majd az első osztályba jutásért.

Kláris Zoltán: „Az év utolsó U18 mérkőzésére a zsúfolt program miatt nem igazán tudtunk felkészülni, ami az első félidőben tökéletesen látszódott. A csapatnak jeleztem, hogy az ilyen ütközeteket csak és kizárólag csúszás-mászással és pár alap dolog hatékony betartásával lehet megnyerni ebben a helyzetben, és ezt hatalmas szívvel teljesítették is. Amikor a csapat egyik meghatározó játékosát elveszítette, igazából akkor nyerte meg a mérkőzést, hiszen a közösség akkor mutatta meg az igazi arcát. Nagyon büszkék vagyunk, és gratulálunk gyerekek.”

Hozzászólások