U20: Fegyelmezett játék, magabiztos győzelem

Bonyhádi KSE - OSE Lions U20 47-91

Dátum: 2017. dec. 08.Bonyhádi KSE U20 – OSE Lions U20 47 – 91 (20-29, 11-24, 5-24, 11-14)


Helyszín: Zomba, Zombai Általános Iskola
Vezette: Domokos, Propszt

OSE: Balla 19/3, Varga Gy. 5/3, Kovács 2, Schuj 15/6, Kövér 12/6
Csere: Varga T.5/3, Pap 9/3, László 4, Bogatin 16/9, Gottlieb 4, Jakab

Edző: Dokmanovic Milivoj

Idegenben, a Bonyhádi KSE U20-as csapata ellen léptek pályára az oroszlányi fiatalok péntek este. Aggodalomra adott okot az, hogy az előző, kimagasló teljesítmény (Vasas elleni győzelem) óta 2 hét telt el, mely időszak alatt csupán kétszer tudott együtt gyakorolni a gárda. A csapat négy játékosa Szalagavató főpróbán vett részt a mérkőzés délutánján, így őket külön, kocsival kellett a mérkőzésre szállítani, melyet ezúton is köszönünk Varga Gyurinak.

Összpontosítva és jól kezdtünk, ami megalapozta a mérkőzést. Fegyelmezetten kijátszottuk a bonyhádi védekezést, szép támadások követték egymást, így magabiztosan vezettünk az első negyed után (29 – 20). A két bonyhádi center rendkívül jól használta testi és fizikai fölényét a palánk alatt, így ennek megoldása volt az egyik feladat a mérkőzés ezen szakaszában. A második negyedben ezt már jobban sikerült orvosolnunk, sok labdát szereztünk mezőnyben, jól alkalmaztuk a vegyes védekezést, és a szünetre kidolgoztunk 22 pontos előnyt. ( 53 – 31 )

A mérkőzés szünetében elhangzott edzői utasításokat - mely szerint fokozni kell a nyomást védekezésben - betartották az OSE fiataljai. A 3. negyedben kiválóan védekeztünk, szép és könnyű kosarakat dobtunk, öröm volt nézni, ahogy a csapat együtt volt a pályán és fegyelmezetten játszott. Csak 5! pontot engedélyeztünk ebben a negyedben, és nagyarányú, magabiztos vezetést szereztünk (77 – 36), mely a mérkőzés végéig is kitartott. (47-91)
Dokmanovic Milivoj edzőnek több tényezőre is figyelnie kellet a csapat szervezése során (Mikulás Kupa, Szalagavató), melyet bő rotációval, mindenkinek játéklehetőséget adva oldott meg. Kiemelendő, hogy a két játékvezető - egyikük hölgy volt (Propszt) - kiválóan vezette az idegenbeli mérkőzésünket!


Dokmanovic Milivoj: „Gratulálok a fiúknak, nagyon fegyelmezettek voltak, egy csapat voltunk a pályán. Jól követték a taktikai utasításokat, küzdöttek és nyerni akartak. 19 gólpasszunk volt, majdnem minden játékosunk dobott pontot, ez igazi csapatjáték volt. Balla, Bogatin és Schuj vezérei voltak a csapatnak, még Kövér eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta az U20-as mérkőzésen, és a többi játékos is hozzátette, ami kellet, hogy fölényesen nyerjünk. Szeretném megköszönni az OSE szurkolótábornak, hogy ilyen szép számmal támogattak minket!”

bonyhad_ose_stat.png

Hozzászólások