U20: Fegyelmezetlen játék Miskolcon

MEAFC U20 - OSE Lions U20 72-58

Dátum: 2017. nov. 17.MEAFC U20 – OSE LIONS U20 72 -58 (21-18, 13-8, 24-13, 14-19)


Helyszín: Miskolc, Egyetemi körcsarnok (40 néző)
Vezette: Vaszi, Molnár

OSE: Balla 15, Bogatin 21/9, Schuj 8, László 5, Kovács 3
Csere: Varga T. , Pap 4/3, Kövér, Varga Gy., Csukás

Edző: Dokmanovic Milivoj

Az U20-as csapat mérkőzése késői időpontban, 20:00 órakor kezdődött a felnőtt találkozó után. Joggal lehetett várni a hazai, TF elleni mérkőzés után, hogy a csapat megtalálta az összhangot, és olyan jó, lendületes játékkal fog játszani Miskolcon is, mint legutóbb. Az előző héttől eltérően már Schuj is készen állt a játékra, ami azt jelentette, hogy a lehető legjobb szerkezettel léphettünk a pályára.

Az első negyedben mindkettő csapat kereste a játékát, nem volt nagy különbség a két gárda között. Ez a későbbiekben megváltozott, gyenge dobószázalékkal értékesítettük helyzeteinket. Látva azt, hogy gyengén dobunk kívülről és alulmaradunk a lepattanó csatában, a hazai csapat váltva a védekezésén sikeresen megtartotta a vezetést, 8 pontra növelve azt a félidőig.
A szünetben megbeszéltük, hogy mit kell ahhoz változtatni fejben és a pályán is, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. Sajnos a megbeszéltek nem teljesültek, támadásban Bogatinon és Ballán, védekezésben pedig Kovácson kívül, nem volt olyan, aki sokat hozzátett volna a csapat teljesítményéhez. A többi játékosunk gyenge teljesítményére nem volt magyarázat. 

A harmadik negyedben eldőlt véglegesen a mérkőzés, megérdemelten nyertek a miskolciak. Jobban akartak nyerni, jobban küzdöttek a pályán, és ez eldöntötte a mérkőzést a javukra. 26 lepattanóval jobbak voltak, határozottabban mentek a palánk felé (32 büntetőt dobtak, mi 17-et). Remélhetőleg, ez a mérkőzés nagy tanulság lesz számunkra. Minden U20-as mérkőzésbe bele kell tenni az akaratot, alázatot és a szívet. Nem bírja el a csapat, hogy hét játékosunk összesen 108 perc játékidő alatt 9 pontot dobjon 5/34 dobásmutatóval!

Dokmanovic Milivoj „ A mutatott játékunk kritikán aluli volt! Nem a vesztes mérkőzés okoz gondot, hanem ahogy kikaptunk. Mintha egy miskolci csarnok-néző túrára jöttünk volna és nem az U20-as mérkőzésre. Több játékosom szereti hallani, hogy megdicsérik, de ellenkezőjét egyáltalán nem. Úgy éreztem, hogy a TF ellen előre léptünk, most az az érzésem, hogy nem kettőt, hanem több lépést hátra léptünk. Már vasárnap lesz mit megbeszélni az edzésen a fiúkkal, nem voltunk egy csapat sem a pályán, sem a játékban, sem akaratban, nem is beszélve a sorozatos taktikai fegyelmezetlenségekről. Ha csak a normális formánkat hozzuk, simán meglett volna ez a mérkőzés, de alázat, fegyelem és szív nélkül nem lehet játszani és pályára lépni. Elnézést kérek a mutatott játékunk miatt a lelkes és kitartó oroszlányi szurkolóinktól!”

Hozzászólások