U20: Az esélyesebb csapat nyert

OSE Lions U20 - MTK Törökbálint 62 – 79

Dátum: 2018. ápr. 14.OSE Lions U20 – MTK Törökbálint U20 62 – 79 (22-25, 8-18, 12-21, 20-15)


Helyszín: Krajnyik „Akác” András Sportcsarnok Oroszlány (70 néző)
Vezette: Kéri, Szöcs

OSE: Balla 14, László 7/3, Schuj 15/9, Pap 7, Bogatin 14/6
Csere: Varga Gy., Varga T., Bodnár 3/3, Oláh, Tamás, Giorgio, Kovács 2

Edző: Dokmanovic Milivoj
Másodedző: Kláris Zoltán

U20-as csapatunk az utolsó szezonbeli mérkőzésén hazai pályán fogadta azt az MTK-t, aki versenyben állt a Vasassal az országos U20-as bajnoki döntőbe kerülésért, melyhez győznie kellett Oroszlányban.

Fiataljaink feladata a tisztes helytállás volt a mérkőzésen, amit az első negyedben sikerült is tartani. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, inkább a támadás dominált a pályán. A második negyedben a szerkezetileg erős MTK fokozta a nyomást védekezésben, melyet nekünk nem sikerült megtörni, nem voltak sikeresek a tiszta külső dobásaink és félidőre már 13 pontos hátrányban voltunk.

ose_mtk1.jpg

A harmadik negyedben sem sikerült felzárkózni, kevesebb támogatás jött a csereként beállt játékosoktól (5 pont), és az MTK csapata magabiztosan növelte előnyét. Az utolsó negyedben, mikor már a vendégcsapat cserejátékosai több szerepet kaptak, sikerült valamennyit kozmetikázni az eredményen és tisztességesen befejezni a mérkőzést.

ose_mtk2.jpg

Dokmanovic Milivoj: „Olyan szezont zártunk le ma, amely leginkább egy hullámvasúthoz hasonlított. Nem volt könnyű helytállni egy ilyen erős U20-as csoportban, ahol az első 6-7 együttes helytállna az „A” csoportban is, és ahol több játékos is szerepel és rendszeresen játszik a felnőtt csapatban. Egy fiatal, tapasztalatlan, majdnem fél szezonon át túlkoros és center nélkül játszó csapattal mérkőztünk meg ellenfeleinkkel. Itthon minden csapatnak meg kellett küzdenie a győzelemért, okoztunk is meglepetéseket, idegenben viszont még nem tudtunk felzárkózni a hazai teljesítményekhez. Fortuna sokszor nem volt velünk, küzdöttünk sérülésekkel, betegségekkel és más gondokkal, visszanézve mindenre a 10. hely megszerzése sikernek számít. Nagyon köszönöm a srácoknak a szezont, becsületesen küzdöttek és játszottak. Szeretném kedves kollégámmal és barátommal, Kláris Zolival együtt megköszönni a kitartó U20-as szurkolói magnak és a szülőknek, hogy végig támogattak minket!”

Hozzászólások